Cabernet Moravia Proqin

Omšové víno, ktoré vzniká za mimoriadnej starostlivosti pri pestovaní hrozna na farskom vinohrade podľa zásad kanonického práva a pod dohľadom duchovného správcu vinárskej obce Velké Nemčice. Víno zreje v dubových sudoch po dobu dvanásť mesiacov.
Hrozno je zberané ručne, lisované sú celé hrozná, teplota muštu pri riadenej fermentácii je 18 - 22°C.
Po malolaktickej fermentácii pokračuje zranie v dubových sudoch po dobu 12 mesiacov a je pripravené na ideálne zrenie voo fľaši. Vďaka takému zreniu v sude je možné minimalizovať použitie oxidu síričitého a tiež pomocou jemného čírenia, ktoré zaručuje požadovanú stabilitu a čirosť, je možné vynechať akúkoľvek filtráciu. Vína pripravené takouto technológiou sa tak dostávajú do fľaše so všetkými prírodnými a zdraviu prospešnými látkami, ktoré víno obsahuje. Originálne aromatické a buketné látky, plnosť, guľatosť a výrazná štruktúra vytvára dokonalú harmóniu vo vôni a chuti.
Vyzývavá vôňa čiernych ríbezlí, čučoriedok a ostružín elegantne harmonizuje s ovocným a kabernetovým charakterom v chuti, perníkovou korenistosťou a sametovou jemnosťou.
Podáva sa k mäsitým jedlám s korenenými omáčkami, je tiež skvelým spoločníkom ku syrom s dvojakou plesňou – Vltavín, Cambonzola.
Víno je vhodné ku okamžitej konzumácii, hodnota vína sa však zvýši zrením vo fľaši (3 - 6 rokov).